A jobb agyféltekés rajzolás: rajzolás, de nem csak az…


Írni-olvasni, számolni nem azért tanulunk meg, hogy feltétlenül író, tudós, matematikus váljék belőlünk. Ezek a “tudományok” segítenek abban, hogy közölni tudjuk gondolatainkat, megértsünk másokat, hogy jobban eligazodjunk a világban. Így van ez a rajzolással is, bár kultúránk, oktatási rendszerünk erről kevéssé vesz tudomást.

A rajzolni tudás mindannyiunk képessége, nem csak kivételesen szerencsés emberek sajátja. Egyáltalán nem csoda! Alapjait viszont ugyanúgy tanulással, gyakorlással tudjuk elsajátítani, mint ahogy bármilyen más tudásért küzdeni kell -legalább egy kicsit.

Alaptanfolyamunk Betty Edwards amerikai művész-rajztanár módszere segítségével erre irányul. Egymásra épülő gyakorlatokon keresztül arra törekszünk, hogy az általában domináns verbális, elemző bal agyféltekénk helyett a vizuális, észlelő jobb agyféltekénket “dolgoztassuk meg”, használjuk ki jobban a bennünk rejlő kreativitást.

Megtanulunk látni. Azt látni, ami a szemünk előtt van, és nem engedjük, hogy régebbi tudásunk, tapasztalataink felülírják a látványt. Ha elhisszük, amit látunk, le is tudjuk rajzolni. Nem kell hozzá különösebb kézügyesség. A tanfolyam résztvevői a 4. napon fényképről meghökkentően jó realisztikus portré rajzolására lesznek képesek. A tanfolyam ideje alatt természetesen nem válik művésszé, aki eddig nem volt az, de akinek az a célja, most leteheti az “alapkövet”. Bár minden ceruzavonás jellemző a rajzolóra, az egyéni stílus kialakítása ezután következik, melyhez későbbi foglalkozásainkon szintén tudunk segítséget nyújtani.

Ajánlom a tanfolyamot azoknak:

 

akik szeretnének rajzolni, de azt gondolják, nincs hozzá kézügyességük,
akik szeretnek rajzolni, de időnként elégedetlenek az eredménnyel,
akik keresnek valami szép, tartalmas hobbit, amihez nem kell sok pénz,
akik sokat dolgoznak számítógép előtt, vagy stresszes, zaklatott az életük, és igazi kikapcsolódásra vágynak.

 

Az alaptanfolyam elvégzése után sokan számolnak be arról, hogy általában sokkal szebbnek látják a világot, és problémáik megoldásában is kreatívabbak lettek, mert gyakran “magától értetődően” áll össze a részekből az egész – életük szinte minden területén.

Ezért aztán a tanfolyamot ajánlom mindenkinek!

Personal statement assistance is that which people desire whenever they would care to have in to a law faculty

It is very critical to create the assertion interesting and easy to understand. It must not be too quick or too long. On average, it should be personal statements help no further than 1 page, A 4 type format. It is also perhaps not always simple to adhere to along with rules for an last application.